Због повећања броја заражених, на Кризном штабу ускоро поново о „корона пасошима” 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Због повећања броја заражених, на Кризном штабу ускоро поново о „корона пасошима”
Trenutno na sajtu: 340       |       Podeli:
02.09.2021 | 0 коментар(а)



Редови испред ковид-амбуланти из дана у дан све су дужи, што показују и званични бројеви тестираних и новозаражених.

Премијерка Ана Брнабић оценила је да ће медицински део Кризног штаба поново инсистирати на увођењу ковид-пропусница. Рекла је да постоје правни проблеми са њиховим увођењем, али је додала да се о томе свакодневно разговара.

У прилог томе да су потребне додатне мере говори и јучерашња статистика - 3.346 нових случајева ковида од 17.035 тестираних. Битку са ковидом изгубило је 15 људи, док је на респираторима њих 87.

„Већ двадесетак дана интензивно разговарамо о увођењу ковид-пропусница и за чланове штаба нема дилеме да би оне биле кључне да епидемиолошку ситуацију ставимо под контролу”, каже проф. др Бранислав Тиодоровић, епидемиолог.

Међутим, тврди се да постоји правни проблем. Зато позивам правне стручњаке који се баве Уставом и законима да јавно образложе да ли их је могуће увести или не.

Проф. Тиодоровић каже да не разуме зашто би се такав документ сматрао дискриминацијом пошто у њему само пише да ли је неко вакцинисан, да ли има негативан PCR или антигенски тест или потврду од лекара да је прележао ковид.

„Дакле, и они који не желе да се вакцинишу имају прилику да докажу да нису носиоци смртоносне инфекције”, објашњава доктор.

И др Тања Јовановић, вирусолог и чланица Кризног штаба, потврдила је да ће ковид-пропуснице дефинитивно бити тема на наредној седници, али да још није познато када ће она бити одржана.

 

 

ГЗС/Новости

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kovid pasosi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.129.426 посета
Тренутно на сајту: 341 посетилац(a)